2011. november 22., kedd

Márton nap otthon

Otthon folytattuk a Márton nap ünneplését egy kiadós libatorral.
A piacról hazahajtottam egy hat kilós libát  (feldarabolva:), s a konyhámban minden részét feldolgoztam. Ebből állt össze a Márton napi ünnepi ebéd menüje, amire a család hivatalos volt.
Hideg előétel:
- libatepertő
- zsírjában sült libamáj lilahagymával, pirítóssal
Meleg előétel:
- töltött libanyak (töltelék: főtt krumpli, gomba, pecsenyemáj)
Leves:
- húsleves libaaprólékból bennefőtt zöldségekkel
Főétel:
- sült libaszárny és libacomb mustáros-rozmaringos sült burgonyával, párolt lilakáposztával
- gombás libamell rizzsel
Desszert:
- lúdlábtorta

libamáj

sült libaszárny és libacomb

gombás libamell

töltött libanyak

az éhes társaság egy része

az ünnepelt



A lakomára kb. 2 napig készültem, de az ünnepi ebéd mellett jutott belőle vacsorára is, sőt: nekünk még két napi ebédünk kijött belőle.
Finom volt.

Amikor utólag Kati mama megkérdezte az ünnepelttől, hogy melyik fogás ízlett neki legjobban a libalakomából, Marci kis gondolkodás után így felelt:
-"A krumpli."
:)

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails