A piacról hazahajtottam egy hat kilós libát (feldarabolva:), s a konyhámban minden részét feldolgoztam. Ebből állt össze a Márton napi ünnepi ebéd menüje, amire a család hivatalos volt.
Hideg előétel:
- libatepertő
- zsírjában sült libamáj lilahagymával, pirítóssal
Meleg előétel:
- töltött libanyak (töltelék: főtt krumpli, gomba, pecsenyemáj)
Leves:
- húsleves libaaprólékból bennefőtt zöldségekkel
Főétel:
- sült libaszárny és libacomb mustáros-rozmaringos sült burgonyával, párolt lilakáposztával
- gombás libamell rizzsel
Desszert:
- lúdlábtorta
libamáj |
sült libaszárny és libacomb |
gombás libamell |
töltött libanyak |
az éhes társaság egy része |
az ünnepelt |
A lakomára kb. 2 napig készültem, de az ünnepi ebéd mellett jutott belőle vacsorára is, sőt: nekünk még két napi ebédünk kijött belőle.
Finom volt.
Amikor utólag Kati mama megkérdezte az ünnepelttől, hogy melyik fogás ízlett neki legjobban a libalakomából, Marci kis gondolkodás után így felelt:
-"A krumpli."
:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése