2011. augusztus 22., hétfő

A mama bélese

Kati mama mindenféle finomat sütött-főzött nekünk. Kifejezetten nekem kedveskedve készített bélest, ami egy helyi specialitás.
Kőttes tésztába kerül különféle töltelék, majd kis olajon megsütik, mint a lángost (az íze hasonló).
Készült szilvalekváros, hagymaszáras-kapros-juhtúrós, krumplis és labodás töltelékkel.
A labodás nagyon érdekes volt, mert nálunk gyomnövénynek számít, itt pedig ízletes eledel készül belőle.

Nyamm!

2 megjegyzés:

Józsi írta...

A laboda gyomnövény ? :)

Betti írta...

Igen, legalábbis a dorogi szőlőben ez volt az egyik növény, amit gyerekkoromban állandóan gyomláltam, a másik pedig a csombord volt (csak akkor még nem tudtam a nevét). Volt egy harmadik fajta is, annak most már utána fogok nézni, hátha abból is lehet valamit főzni :)

Related Posts with Thumbnails