Kati mama mindenféle finomat sütött-főzött nekünk. Kifejezetten nekem kedveskedve készített bélest, ami egy helyi specialitás.
Kőttes tésztába kerül különféle töltelék, majd kis olajon megsütik, mint a lángost (az íze hasonló).
Készült szilvalekváros, hagymaszáras-kapros-juhtúrós, krumplis és labodás töltelékkel.
A labodás nagyon érdekes volt, mert nálunk gyomnövénynek számít, itt pedig ízletes eledel készül belőle.
Nyamm!
2011. augusztus 22., hétfő
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
A laboda gyomnövény ? :)
Igen, legalábbis a dorogi szőlőben ez volt az egyik növény, amit gyerekkoromban állandóan gyomláltam, a másik pedig a csombord volt (csak akkor még nem tudtam a nevét). Volt egy harmadik fajta is, annak most már utána fogok nézni, hátha abból is lehet valamit főzni :)
Megjegyzés küldése