2008. november 4., kedd

Mézeskalács recept

Erdélyi mézes
60 dkg liszt (finom)
20 dkg porcukor
2 kk szódabikarbóna
1 csomag mézes fűszerkeverék, vagy ízlés szerint
2 egész tojás
12 dkg puha margarin
20 dkg méz

Meglangyosítani a mézet elolvasztani benne a cukrot, bele tenni a fűszereket, majd belekeverni a margarint meg a lisztet.

Hűtőben egy napot álljon.
Nagyon vékonyra kell kinyújtani mert a szódabikarbónától nagyra dagad (2-3 mili vastagra)

Szaggatni
sütés előtt lehet magvakkal díszíteni, sütés után tojással megkenni, ettől szép fényes lesz. Ha ételfestékkel akarjuk színezni azt a tojás "lakk" előtt kell.
Lakkozás után lehet fehér cukormázzal díszíteni.

Cukormáz:
egy tojásfehérje, 12-15 dkg cukor (legjobb a cukorliszt) Ezt géppel először lassan majd magas fokozaton 20 percig keverni.
Zacskókba tölteni kicsit kivágni a sarkát és lehet rajzolni.
A mázat a tészta felett nyomjuk és úgy fektessük rá, a zacskó ne érjen a tésztához, mert akkor görcsös lesz!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails