Kókuszos-barackos kifli
(Kb. 40 db)
Hozzávalók:
Tésztához:
275 g búzaliszt
25 g étkezési keményítő
Fél csapott teáskanál sütőpor
125 g porcukor
1 tasak vanillincukor
1 tojás (közepes méretű)
175 g lágy vaj
100 g aszalt sárgabarack
75 g kókuszreszelék
Ezenkívül:
75 g kókuszreszelék
100 g étcsokoládé
1 teáskanál napraforgóolaj
Előkészítés:
A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük. Az aszalt sárgabarackot apró darabokra vágjuk.
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral és a keményítővel elkeverjük és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a a sárgabarack kivételével a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. Majd hozzákeverjük a sárgabarackot is. A tésztát ceruza vastagságú hengerekké formáljuk, 6 cm-es darabokra vágjuk és kis kifliket formálunk belőlük. A kifliket a kókuszreszelékben megforgatjuk, és a tepsibe helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 perc
A megsült kifliket egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A csokoládét nagyobb darabokra törjük, és az olajjal együtt gőz felett megolvasztjuk. A kifli végeit a csokoládéba mártjuk, lecsepegtetjük, ízlés szerint a kókuszreszelékbe nyomjuk, majd egy sütőrácsra téve hagyjuk a mázat megszilárdulni.
50dkg liszt
15dkg cukor
Adri receptje
200gr búzalisztet
hozzáadunk és gyúrófejjel ellátott keverőgéppel először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton jól eldolgozzuk, utána gyúródeszkán simára gyúrjuk és rövid időre hideg helyre tesszük.
Edit receptjei
Linzer
40 dkg liszt
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 gömbölyű késhegynyi /(mk.) sütőpor
1 egész tojás + 1 sárgája
1-2 vaníliacukor (ízlés szerint)
Lisztet, és az összes por állagút a margarinnal összemorzsolni, tojást felverve hozzáadni, simára összedolgozni, hűtőben annyi ideig állni hagyni, hogy dolgozni lehessen a tésztával. Ne legyen túl lágy és túl dermedt sem.
Linzerkinyomóval formákat nyomni (vagy) sodrófával kisodorni, kiszaggatni.
Díszítés fantázia szerint. Tetejét nem kell semmivel lekenni. Tepsit nem kell kivajazni.
Előmelegített sütőben, közepes lángon sütni.
Cornflakes keksz
200 gr étcsokoládé
100 gr tejcsokoládé
90 gr kókuszreszelék
100 gr cornflakes Kellogs
Csokikat felaprózni, gőz felett felolvasztani, nem főzni!
Lángról levenni, kókuszreszeléket belekeverni, majd a kukoricaszirmot hozzáadagolni.
Kiskanállal sütőpapíros tepsire kis halmokat adagolni. Halmok tetejét ízlés szerint kókuszreszelékkel megszórni. Hidegre állítani. Ha megdermedt, megenni.
Karácsonyi mézes
76 dkg liszt (átszitálni!)
34 dkg porcukor
2 púpos tk. Szódabikarbóna
1 cs. mézes fűszerkeverék
4 egész (kisebb tojás)
5 dkg margarin
4 ek. méz
Margarint mézzel összemelegíteni, nem főzni!
A többi összetevőhöz hozzáadni, összedolgozni.
½ napig állni hagyni (nem hűtőben!) Hidegen nem tudsz bánni vele. Megdermed és úgy marad :-)
Vékonyra kisodorni, kiszaggatni, díszíteni Betti-féle kreatívosan :-)
Vagy díszítőmázzal: 15 dkg porcukor (többször átszitálni) + 1 tojás fehérje. (habzsák)
Tetejét sütés előtt: 1 tojás sárgája + 1 ek. tej keverékével megkenni.
Sütőpapír, közepes láng. Szép aranybarnára sütni.
Habcsók
8 dkg k.cukor
1 tojás fehérje
(24 dkg cukor/3 fehérje ennyit fogtam, ez már egy normális adag)
Tojásfehérjét cukorral, 1-2 kk. citromlével gőz felett habosra, keményre felverni.
Tepsire sütőpapír, erre kb. 5 cm távolságra diót, mandulát etc. ültetni. (Ezeket el is lehet hagyni.)
A magokra kiadagolni a halmokat. Púpos teáskanálnyit, kisebb evőkanálnyit. Ízlés szerint.
Sütőt legkisebb lángra venni, sütőajtót résnyire nyitva hagyni (pl. fakanállal).
A habcsókot nem szabad sütni, inkább csak szárítani. Gyorsan elkészül, figyelni, hogy a teteje ne barnuljon meg.
Tündi receptje
- Végy a Lidl-ben vagy a Plusz-ban egy zacskó piskótatallért.
- 2 db banánt és 5 kicsi mandarint
- 1-2 tábla étcsokit
- és persze egy vaníliapudingot
- Rakd össze a szendvicseket, szúrd fel fogpiszkálóra
- és forgasd meg vagy olvasztott étcsokiban, vagy pudingban.
- nyamnyam!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése